Ga naar de website van Interaxi
Oriental Group in Bleiswijk is al vele jaren marktleider in Oriëntaalse sierteeltproducten.

Teunis Jan Klein, marketing manager Oriental Group

"Oriental Group hecht veel waarde aan de ketenorganisatie in de sierteelt branche."

Oriental Group

Oriental Group in Bleiswijk is al vele jaren marktleider in Oriëntaalse sierteeltproducten en teelt en verhandelt een zeer uitgebreid assortiment Bonsai, Lucky Bamboo, Ficus Ginseng, Lingzhi en Decorations. De kracht van de Oriental Group ligt bij de goede relatie met leveranciers in Azië en de drive om gezamenlijk keten- en vraaggericht te ondernemen. Op de kwekerij komen de orders uit de keten binnen en worden de partijen klaargemaakt voor verzending naar de exporteur Hamiplant. Alle ladingen worden voorzien van een RFID sticker en gescand bij het laden van de vrachtwagen waarna de handel bij de Sierteelt direct wordt gelost.

Van authentiek Chinees tot moderne stijl of speciale items voor feestdagen, er is altijd een passend artikel voor de Europese markt beschikbaar. Het inkoopteam zorgt voor een continue vernieuwing van het brede assortiment. Oriental Retail (hyperlink) staat voor uniek maatwerk binnen de productgroepen dat aansluit bij de specifieke wensen voor het retailkanaal. Oriental Deco (hyperlink) is eveneens onderdeel van de Oriental Group en levert decoratiematerialen als planters, schalen, glaswerk en stekers in alle soorten en maten.

Door specialisme en deskundigheid van de medewerkers van Oriental Growers (hyperlink) is er veel kennis in huis over duurzaam opkweken van onze producten; aan veel van de producten worden immers strenge fytosanitaire eisen gesteld. Het moderne en volledig geautomatiseerde bedrijf in Bleiswijk zorgt voor de optimale groei- en verwerkingsomstandigheden voor de producten. Hierdoor kan de Oriental Group jaarrond een krachtig en betrouwbaar assortiment te leveren. Zowel in vaste “op maat” programma’s als in de daghandel.

Oriental Group hecht veel waarde aan de ketenorganisatie in de sierteelt branche. Onze concurrentiepositie in Europa wordt voor een groot deel bepaald door de performance van deze keten. Daarom investeren we graag mee aan het optimaliseren van de processen in deze keten. Daarnaast is het in vele sectoren de normaalste zaak van de wereld dat de producent verantwoordelijkheid neemt en krijgt voor zijn product tot bij de eindgebruiker. In de sierteelt is dat nog niet zover, wij moeten onder andere de keteninformatie nog ontsluiten om deze rol te kunnen gaan vervullen.

Naar de website van Oriental Group

Deelnemers

 
Zuydgeest de Lier
Oriental Group
Strijbisverbeek
Bromelia Specialist
Sierteelt Direct
Hamiplant
NoviFlora
Vida Verde
Floréac
Lievaart
Breewel Transport