Ga naar de website van Interaxi
Het logistiek centrum Sierteelt Direct is dé aanlever– en ontvangstlocatie voor de op het TPW gevestigde handelsbedrijven.

Erwin Tamming, Sierteelt Direct

"De sierteeltsector is een sector van snel handelen met een dagvers product."

Sierteelt Direct

Op Trade Park Westland (TPW) Venus is Sierteelt Direct in 2006 opgericht. Dit gebeurde kort nadat de eerste handelsbedrijven hun activiteiten op dit nieuwe plantencluster zijn gestart. Onze visie is door centralisatie van logistieke stromen de kosten voor alle partijen te reduceren. Het logistiek centrum Sierteelt Direct is mede daardoor dé aanlever– en ontvangstlocatie voor de op het TPW gevestigde handelsbedrijven geworden.

De missie van Sierteelt Direct is dan ook het leveren van logistieke diensten ter bevordering van de gehele sector. Sierteelt Direct levert een scala aan standaard diensten maar is ook dagelijks actief bezig met het ontwikkelen van nieuwe (maatwerk)diensten.

Sierteelt Direct heeft als schakel en dienstverlener in de logistieke keten dan ook een duidelijke rol binnen het project ‘van Plant tot Klant’. Deze rol is een bijdrage te leveren aan het ontwikkelen en optimaliseren van een transparante logistieke keten en het verder reduceren van kosten.

De sierteeltsector is een sector van snel handelen met een dagvers product. Producten die 's morgens nog op de kwekerij staan vertrekken 's middags vanaf de handelsbedrijven naar hun eindbestemming in het buitenland. De producten gaan gedurende die dag langs en door diverse schakels in de keten. Transparantie waar een product zich bevindt en wat de verwachte aankomsttijd is bij een handelsbedrijf is essentieel voor alle schakels. Het project 'van Plant tot Klant' draagt bij in de zichtbaarheid (tracking and tracing) van het logistieke traject en is daarom voor ons van groot belang. Na een verdere uitrol in de toekomst zal het voor Sierteelt Direct een aantoonbare arbeidsbesparing opleveren en kunnen wij de kosten van onze dienstverlening verder terugbrengen.

Naar de website van Sierteelt Direct

Deelnemers

 
Zuydgeest de Lier
Oriental Group
Strijbisverbeek
Bromelia Specialist
Sierteelt Direct
Hamiplant
NoviFlora
Vida Verde
Floréac
Lievaart
Breewel Transport