Ga naar de website van Interaxi
Kwekers zijn de eerste schakel in de keten
Sierteelt Direct is het logistieke centrum voor planten en bloemen op FloraHolland, Naaldwijk.
Hamiplant is gespecialiseerd in de export van tuin- en kamerplanten.
Breewel Transport verzorgt het transport van planten van Hamiplant naar Frankrijk.
De retailer verkoopt op het juiste moment een vers product tegen een goede prijs.
Zuydgeest de Lier en Oriental Group zijn als kwekers de eerste schakels in de keten.

Kwekerij

Zuydgeest De Lier en Oriental Group zijn als kwekers de eerste schakels in de keten.

1 2 3 4 5

Over RFID

Radio Frequency Identificattion (RFID) is een verzamelnaam voor allerlei toepassingen van radio-identificatietechnologie. Over RFID-technologie worden dan ook veel discussies van technische en economische aard gevoerd. De markt voor automatische identificatietechniek is van oudsher ook zeer technologiegedreven.

RFID wordt al tientallen jaren gebruikt, bijvoorbeeld in skipassen, autosleutels of toegangspassen en kan daadwerkelijk een bijdrage leveren aan de verbetering van de effectiviteit en efficiency van processen. Het project ‘van Plant tot Klant’ stelt deelnemers in staat om transparantie te verkrijgen en zo de logistieke stromen efficienter en betrouwbaar door de keten te kunnen laten lopen.

In het project 'van Plant tot Klant' wordt gebruik gemaakt van de standaard op het gebied van RFID: GS1 EPCglobal. De GS1 EPCglobal standaards vormen samen een compleet samenhangend systeem, waarmee items van productie tot aflevering te volgen zijn.

De ontwikkeling van de EPC (Electronic Product Code) standaarden gebeurt in samenwerking met diverse belanghebbenden. Denk hierbij aan afspraken over hoe elk individueel product, omdoos of verzendeenheid een unieke RFID-tag krijgt, hoe alle RFID-readers deze tag kunnen lezen en hoe de readers de opgeslagen informatie op de juiste wijze kunnen interpreteren en met elkaar delen.

De gebruikte technologie binnen 'van Plant tot Klant' geeft de volgende informatie:

Film